Ghid AlertPay

AlertPay este un procesator de plata online prin care poti efectua rapid si sigur plati si transferuri de bani pe internet. Daca nu ai inca un card la o banca sau cont bancar mergi prima data si fa-ti. E simplu sa-ti faci un card de debit bun pentru plati pe internet indiferent la ce banca (de preferinta la Raiffeisen si sub sigla VISA).

Creare cont AlertPay

Iti poti deschide un cont gratuit (trebuie sa ai minim 18 ani) pe linkul urmator:
Va aparea site-ul AlertPay la fel ca in imaginea urmatoare:
AlerPay - pagina de start
Da click pe butonul Sign Up Now si va aparea pagina urmatoare:
AlertPay - inscriere - pasul 1
Alegi tara in care locuiesti la Select Your Country si apoi selectezi tipul de cont Personal Starter dupa care dai click pe Next Step. Iti va aparea un formular unde completezi celelalte date dupa cum urmeaza:
AlertPay - inscriere - pasul 2
            Salutation - forma de adresare (termenul de politete) Mr.(daca esti barbat) respectiv Mrs.(daca esti femeie);
            First name – prenumele tau;
            Last name – numele tau de familie;
            Address line 1 - adresa te de domiciliu;
            Address line 2 - optional, doar daca ai doua adrese;
 City - localitatea in care locuiesti;
            Region - judetul in care locuiesti;
            Postal Code - codul postal al adresei tale. Daca nu il stii il poti cauta aici: www.cod-postal.ro ;
AlertPay - inscriere - pasul 2 b
            Citizenship - cetatenia ta;
            Home phone - numarul tau de telefon (in primul camp alegi Romania +40 ca prefix si in celalalt pui restul numarului de telefon de exemplu 741234567);
            Occupation - meseria ta;
            Date of birth - data ta de nastere in format luna/zi/an;
Treci la pasul urmator dand click pe Next Step.
AlertPay - inscriere - pasul 3 a
            Email Address - adresa ta de email (care va deveni un fel de id al contului tau);
            Password - alege o parola sigura formata din litere si cifre amestecate dar pe care SA NU O UITI;
            Re-enter password - introdu inca o data parola pe care ai ales-o mai sus;
            Transaction PIN - compune un cod pin din minim 4 cifre pe care il vei folosi la tranzactii (extrem de important: sa nu il uiti! altfel poti pierde bani);
            Re-enter Transaction PIN - introdu inca o data pinul;
La rubrica Password Recovery alege 2 intrebari si pune raspunsul la fiecare dintre ele. Se folosesc in cazul in care uiti parola sau pinul. E bine sa pui raspunsuri pe care le stii doar tu sau pur si simplu sa dai alte raspunsuri decat cele reale ca sa nu le poate descoperi cineva dar ai grija sa nu uiti nici tu ce raspunsuri ai dat...
La Third party information marcheaza No.
AlertPay - inscriere - pasul 3 b
La Word Verification scrie cuvintele care apar acolo.
Bifeaza la You acknoledge that you have read and agreed to AlertPay`s User Agreement si apoi da clik pe Final Step.
AlertPay - inscriere - pasul 3 c
Iti va aparea o pagina in care te anunta ca aproape ai terminat de creat contul tau AlertPay.
Acum logeaza-te pe adresa ta de email cu care te-ai inscris si vei vedea un email pe care l-ai primit de la AlertPay. Acel email contine un link de validare pe care trebuie sa dai click si ti se va deschide o pagina cu un mesaj de confirmare.

Adaugarea unui card la contul tau AlertPay

Daca nu ai pe card bani in valoare de minim 2 euro alimenteaza-l prima data si apoi fa aceasta operatiune. Cardul trebuie sa fie pe numele tau, sa fie sub sigla VISA, MasterCard sau AMEX (Maestro nu merge!). Logeaza-te in contul tau AlertPay si apoi da click la Add Credit Card din partea dreapta sus (chiar sub meniu).
Completezi cu datele cardului tau si dai Next.
Apoi alege metoda de validare prin Credit Card, varianta B.
Iti va scrie acolo ca se va face o tranzactie rambursabila cu o valoare cuprinsa intre 1.00 si 1.99 de euro, cu alte cuvinte iti ia de pe card o suma pentru validare. Bifezi ca esti de acord si dai Next.
Dupa 2-3 zile lucratoare mergi la banca de unde ai cardul si ceri un extras de cont care sa contina detaliile tranzactiei respective si cauti suma exacta in euro (nu cea in lei care a rezultat prin conversie) pe care ti-a luat-o de pe card. Daca poti afla prin telefon sau prin internet banking atunci e si mai simplu.
Dupa ce vei afla suma respectiva te logezi in contul tau AlertPay, intri la My Account -> Profile si dai click pe Credit Cards din coloana Financial. Acolo vei vedea cardul tau inscris si la rubrica Validation dai click pe Submit Amount. Treci acea suma in euro pe care ai gasit-o pe extrasul de cont, mai precis 2 cifre zecimale pentru ca 1,... e deja completat. Ai mare grija sa introduci corect acele cifre altfel iti blocheaza contul temporar. Salvezi modificarea si daca suma a fost corecta cardul este verificat si poti folosi contul tau AlertPay pentru a plati si pentru a primi bani.
Dupa aceasta verificare suma care ti-a fost luata de pe card va intra automat in balanta contului tau Alertpay... nu pierzi nimic.

Alimentarea contului AlertPay cu bani de pe card

Un alt aspect important este alimentarea contului AlertPay cu bani de pe card sau dintr-un cont bancar. De cele mai multe ori cand platesti pe internet cu AlertPay ti se da varianta sa platesti direct de pe card insa sunt si unele companii care nu accepta plata cu cardul si trebuie sa platesti direct din contul tau AlertPay. Ce iti ramane de facut daca nu ai bani in contul tau AlertPay? Ai putea sa faci bani dintr-o afacere sau sa iti trimita cineva bani direct in contul tau AlertPay, poate te imprumuta un prieten. Daca pur si simplu ai bani pe card si vrei sa investesti undeva prin AlertPay, ai incercat sa platesti direct cu cardul prin AlertPay si nu s-a putut atunci nu-ti ramane decat sa pui bani din contul tau bancar (card). Aceasta operatiune o poti realiza in 2 moduri:
Varianta 1 (dureaza cateva zile). Te logezi in contul tau AlertPay, mergi la Deposit apoi dai click pe Bank Transfer si adaugi datele contului tau bancar (daca ai card sigur are un cont la care e atasat). Banuiesc ca stii ibanul si ce mai iti cere acolo (ai aici o lista cu codurile SWIFT BIC de la bancile din Romania, vezi care e de la banca la care ai tu contul).
Dupa ce ai finalizat mergi iar la Deposit, dai click pe Bank Transfer, introduci suma pe care vrei sa o depui, dai Next si apoi vei vedea contul iban al AlertPay de la Raiffeisen si Bank Deposit Code. Cu acestea mergi la banca si platesti din contul tau in acel cont (daca ai internet banking platesti foarte simplu prin ordin de plata) si la detalii treci acel Bank Deposit Code. In 3-5 zile lucratoare vei avea banii in contul AlertPay.
Varianta 2 (instantaneu). Trebuie sa stii o persoana de incredere care are cont AlertPay validat si care te poate ajuta. Ii trimiti acelei persoane bani de pe cardul tau si apoi persoana respectiva iti trimite acei bani din contul ei AlertPay in contul tau AlertPay. Desigur ca iti va lua comision atat cand ii trimiti de pe card dar si cand primesti banii in contul AlertPay dar si la varianta 1 platesti comision insa nu pot sa-ti spun exact care e mai rentabila din acest punct de vedere. Stiu doar ca varianta 2 e mai rentabila pentru ca se realizeaza instantaneu. Procedeul este in felul urmator: te logezi in contul tau AlertPay, mergi la Send Money, in campul To pui adresa de email al contului persoanei careia ii trimiti banii, la Amount pui suma, la Currency alegi valuta in care vrei sa fie, la Purchase Type poti alege Other si dai Next. Apoi ai 2 optiuni: sa trimiti banii de pe card sau din contul AlertPay, alegi sa trimiti de pe card si mai departe e simplu, vezi ce ai de facut. Persoana respectiva va primi instantaneu banii in contul AlertPay (vor fi mai putini decat ai trimis pt ca se percepe comision) apoi acea persoana iti poate trimite banii in contul tau AlertPay tot urmand acesti pasi de la Send Money doar ca la To va pune adresa de email de la contul tau iar la pasul 2 va alege sa ti-i trimita din contul AlertPay, nu de pe card.

Daca mai ai nelamuriri referitoare la folosirea contului tau AlertPay ma poti contacta si daca stiu te ajut.